Bu yazıyı ortalama 3 dakikada okuyabilirsiniz.


Mindful Lider Olma Rehberi

Janice Marturano, General Mills’te başkan vekili ve genel başkan danışmanı olarak yüksek tempolu ve baskı dolu bir yaşam sürdü. Bu zorlu zamanlarda kişisel dengesini yeniden kurmaya çalışırken, farkındalık meditasyonunu keşfetti.

Şaşırtıcı bir şekilde, farkındalık ve liderlik hızla birbirine kenetlendi.

Sabah meditasyon rutinine başladıktan birkaç hafta sonra Marturano, iş yerinde nasıl davranışlar sergilediğinin ve tepki gösterdiğinin daha fazla farkına vardı. Konuşmalarına ve kararlarına daha fazla odaklanmak için farkındalık uygulamalarını kullandı. Marturano’nun günleri daha verimli hale geldi ve önceliklerini karşılamayı başardı. Mindful liderlik, işinin kalitesinde olumlu bir fark yaratıyordu.

Mindful Liderliğin Önemi

Çoğunlukla, otomatik pilota geçerek dikkati dağılmış, ancak bir şekilde senaryoya dayalı bir rutinde günümüzü tamamlayarak daha fazlasını yapabileceğimize inanıyoruz.

Bu tür senaryolar kötüdür demiyoruz, ancak bunlara karşı üstesinden gelinemez bir aşırı güven ortaya çıkabilir. Neden? Çünkü hayatlarımızdan koptuğumuzda fırsatlar kaçırılır ve hatalar yapılır. Çok rahat olmak ve dikkat etmeyi bırakmak, zihninizin şimdiki andan uzaklaşıp şimdiki zaman veya gelecek hakkında endişelenmesine izin vermek tehlikeli olabilir. Şimdiki ana uyanmak; stresi durdurmak ve yılmazlığı geliştirmek için çok önemlidir. Bu, özellikle şu anda hepimizin içinde bulunduğu hızlı tempolu ve karmaşık dünyada geçerlidir.

Mantığa aykırı gibi duyulabilir, ancak tempoyu azaltmak aslında hızlanmanıza yardımcı olabilir. Çünkü yavaşlamak, doğru olabilecek veya olmayabilecek varsayımlarla aksiyon almak yerine gerçekte ne olduğunu görmenizi sağlayabilir. Mindful liderlik, hem işte hem de evde hedefleriniz doğrultusunda yaşamanıza yardımcı olur; kendinizle ve başkalarıyla bağ kurma yeteneğinizi ve değişime etkili bir şekilde liderlik etme becerinizi güçlendirir.

Mindfulness ile Gününüzü Sahiplenin

Marturano ilk kez meditasyon yapmaya başladığında, meditasyon iş hayatının bir parçası değildi.

Ancak kısa süre sonra farkına vardı ki; günlük yaşamına mindful liderliği katarsa, ekibiyle çalışma şekli olumlu anlamda etkilenecekti. “Günümü nasıl geçirdiğime daha net baktım-günümün çoğu duyduğum en önemli sese değil, en yüksek sese yoğunlaşıyordu. Her şeyi üstlenmeyi bıraktım ve bu da ekibimin daha fazla sorumluluk almasına olanak sağladı. Belirsizliği koruma anlamında yeni bir yetenek edinmiştim.”

Mindful Liderliğin 4 Temel Yetkinliği

Marturano’ya göre mindful liderlik aşağıdaki 4 temel yetkinliği gerektiriyor:

  • Odak, sorunları çözerken dikkatimizi sürdürmemizi sağlar. Mindfulness eğitimi sırasında, katılımcılar dikkatlerini nefes gibi spesifik bir yere odaklamayı öğrenirler ve dikkatlerinin farklı yöne kaydığını fark ettiklerinde onu yeniden yönlendirirler.
  • Açıklık, ne beklediğimizi veya ne olmasını umduğumuzu değil; gerçekte olanları görmemize yardımcı olur. Mindful liderliği çalışırken kendi koşullandırmalarımızın, önyargılarımızın ve filtrelerimizin farkına varırız.
  • Yaratıcılık, serbest alan gerektirir. Meşguliyetimizin ve yapılacaklar listesinin ortasındayken, yaratıcılık için alanımız oldukça kısıtlıdır. Mindfulness yaratıcılık ve inovasyon için ihtiyacımız olan serbest alanı yaratmamıza yardımcı olur.
  • Şefkat, hepimizin bu işte birlikte olduğu anlayışıyla seçimler yapmamıza yardımcı olur. Şefkat, yaşamımızda ve bulunduğumuz topluluklarda-karmaşıklığa ve zorluklara neden olan şeyler de dahil olmak üzere- nelerin olduğuna dair empati kurmak ve derin bir anlayışa sahip olmak ile ilgilidir.

Değişime başladığınızda insanlar tepkiselliğinizde, olayları akışına bırakma becerinizde ve neyin önemli olduğunu söyleme cesaretinizde farklılıklar olduğunu görmeye başlar.

Marturano, “Olabileceğinizin en iyisi olmak, güçlü ve cesur olmak, şimdinin taleplerini dinlemek için anda olduğunuzda, dalgalanma etkisi hayal edebileceğinizden çok daha güçlü olacaktır.” der. “İnsanlar farkına varacak…”

 


To read the original version of the article, please visit Center for Creative Leadership website:

Mindful Leadership: A Simple Way to Lead Better