İşte Öğrenme Becerilerinizi Geliştirmek İçin İpuçları

Deneyimlerden öğrenin ve değişim zamanlarında başarılı olun. Daha fazla öğrenme esnekliği kazanmak için bu somut adımları izleyin. Öğrenme Becerilerinizi Geliştirmek İçin İpuçları Öğrenme Becerilerinizi Nasıl Artırırsınız: 4 İpucu Değişim zamanlarında, liderler her zamankinden daha çevik olmalıdır. Yeni iş stratejilerine uyum sağlamak, kültürler arası çalışmak, sanal ekiplerle başa çıkmak ve yeni görevler üstlenmek, liderlerin esnek ve çevik olmasını gerektirir. Kariyeriniz boyunca öğrenmeye devam etme isteği ve yeteneği, iş yeri altüst oldugu icin, iş modelleri değiştigi icin ve teknoloji ile endüstrilerin de değiştiği için şimdi daha önemlidir.

Bilmediğiniz bir şey olduğunda ne yaparsiniz?

Yüksek performans göstermek ve uzun vadeli potansiyelinizi artırmak için bilinmeyenle başa çıkmanın ve hızlı bir şekilde öğrenmenin bir yolu olması gerekir. Hepimizin belirsiz veya yeni durumlara uyum sağlamayı ve gelişmeyi öğrenmesi gerekiyor ve Öğrenme Çevikliği: Deneyim Derslerinin Kilidini Açın kitabında belirtildiği gibi, ne yapacağınızı bilmediğinizde çevikliği öğrenmek anahtardır. Deneyimlerden öğrenme yeteneği, araştırmalarımızın on yıllarına göre başarı için kritik bir öngörücüdür. (Uzun bir kariyere sahip olma olasılığı yüksek bir öğrenen olup olmadığınızı değerlendirmek için daha fazlasını öğrenin.) Çevikliği öğrenmek, nasıl öğreneceğinizi bilmekle, yani ne yapacağınızı bilmediğinizde ne yapacağınızı bilmekle ilgilidir. Bu, deneyimlerden öğrenmek ve bunu yeni şekillerde uygulamak, yeni koşullara ve fırsatlara uyum sağlamakla ilgilidir. Öğrenme esnekliğinizi artırmak için asla erken (veya geç) değildir. Dolayısıyla performansınızı ve uzun vadeli potansiyelinizi artırmak istiyorsanız öğrenme çevikliğinizi çeşitli şekillerde artırabilirsiniz. Öğrenme Çevikliğini Geliştirmek İçin Adım Adım Kılavuz Öğrenme Çevikliğinizi Artırmak için Bu 4 İpucunu Takip Edin. Geliştirilmiş öğrenme çevikliği sayesinde deneyimlerinizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. İlerledikçe sorunları çözmenize yardımcı olacak alışkanlıklar geliştirdikçe, yeni ve zor durumlarda nasıl yol alacağınızı geliştirecek ve kuruluşunuza katkınızı artıracaksınız. Deneyimlerden öğrenme konusunda başarılı olmak ve değişen zamanlarda başarılı olmak için öğrenme çevikliğine yönelik 4 ipucumuzu izleyin:

 

  1. Arayıcı olun.

Yeni ve çeşitli deneyimler arayın. Unutulmaz deneyimler, liderlik etme ve yönetme şeklinizi etkiler; bu nedenle daha fazla ve farklı deneyimler arayın. Becerilerinizi ve bakış açınızı genişleten durumların içine dalın. Yeni yolları keşfedin.

 

  • Alışılmadık olanın meydan okumasını benimseyin; sadece hareketlerin üzerinden geçmeyin. Yeni öğrenme fırsatına konfor bölgenize yakın kalarak tepki verirseniz, mücadeleyi ve rahatsızlığı en aza indirirsiniz ve aynı zamanda büyüme ve performansta buna karşılık gelen gelismeyi da kaçırırsınız. Sonuçta hemen hemen eskisi gibi olursunuz ve yeni deneyimin tüm gücü kaybolur.
  • Sizi korkutan yeni bir mücadeleye girişin. Anlamlı olan ancak başarısızlığın ciddi kişisel sonuçlara yol açacağı kadar önemli olmayan bir şey bulun. En önemlisi, başkalarına ne yaptığınızı anlatın ve onlardan yardım ve destek isteyin. Yeni zorluklarla yüzleşmek, gelecekte repertuarınızın önemli bir parçası haline gelebilecek yeni beceriler ve bakış açıları geliştirmenize olanak tanır.
  • İlk çözümlere takılıp kalmayın. Bunun uzun vadede gerçekten en uygun yol olup olmadığını düşünmek için zaman harcamak yerine genellikle aklımıza gelen ilk çözümü seçeriz. Yeni yaklaşımları deneyerek, zamandan ve enerjiden tasarruf ettirebilecek ve normalde dikkate alınmayacak yeni öğrenmeleri ortaya çıkarabilecek şeyleri yapmanın yollarını ortaya çıkarabilirsiniz. Açık veya kolay olanın ötesine bakın. Başka bakış açılarını da getirin. Sorunu anlamanın başka bir yolunu bulun. Farklı bir açıdan yaklaşın. Genellikle veri odaklıysanız, hikayeler arayın veya uygulamalı, eylem odaklı içgörüler edinin. Karşılaştığınız her sorun için, görünüşte denenmiş ve güvenilir çözümler mevcut olsa bile, yeni çözümler bulmak için kendinize meydan okuyun.
  • Yeni fikirleri zorlamayı bir alışkanlık haline getirin; ne kadar az geleneksel olursa o kadar iyi. Bir zorlukla karşılaştığınızda kendinize 2 soru sorun: Beni yeni ve farklı bir şey denemekten alıkoyan ne? Bu kısıtlamalar mevcut olmasaydı bu duruma nasıl farklı yaklaşırdım?

 

  1. Anlamlandırma yeteneğinizi geliştirin.

Günümüzün riskli, karmaşık, belirsiz ve hızlı ilerleyen koşullarında zaman lüksünüz yok. Dalmanız ve bir şeyleri gerçekleştirmeye başlamanız gerekiyor. Bu, karşılaştığınız yeni zorlukları anlamlandırmak için aktif bir yaklaşım benimsemeniz gerektiği anlamına gelir. Meraklı ve denemeye istekli olun. “Neden?” diye sorun. “Nasıl? ve neden olmasın?”

  • Başkalarının ne söylediğini anlamak için gerçekten aktif bir şekilde dinleyin ve konuşmayı bitirdiğinde bir yanıt alacağınıza güvenin.
  • Kendinizi stresli hissettiğinizde durun. Aklınıza gelen ilk şeyi söylemeyin veya yapmayın; liderlik stresiyle karşı karşıya kaldığınızda, gerçekten neyin gerekli olduğunu düşünmek için bir dakikanızı ayırın.
  • Bir sorunu anlamanın başka bir yolunu bulun. Deneyimden anlayış, içgörü ve anlam çıkarmak için birden fazla teknik kullanın, farklı duyuları harekete geçirin ve duygularınızdan yararlanın. Yüksek anlamlandırma, yüksek potansiyele sahip liderler için geliştirilmesi gereken temel bir beceridir.

 

  1. Deneyimleri ve Öğrenilen Dersleri İçselleştirin.

Bu süreç, daha sonra hatırlama ve uygulama amacıyla içgörüleri ve öğrenilen dersleri sağlamlaştırmak için gereklidir. Öğrenmeyi işlemezseniz sonraki adımlara ilişkin önemli ipuçlarını kaçırabilirsiniz. Gerekirse bunun için başkalarına yaslanın. Öğrenme çevikliği olan insanlar, öğrenmeleri ve performansları için başkalarının önemli olduğunun farkındadır. Yeni deneyimler ve öğrenme fırsatları sağlayabilecek insanlara erişimlerini artıran bağlar ve ilişkiler kurarlar; sınırların ötesinde işbirliği yapabilirler.

  • Geri bildirim isteyin ve eleştiriye açık olun. Size açık ve dürüst geri bildirimde bulunacağına güvendiğiniz birini bulun. Yalnızca açıklayıcı sorular sorarak sürece açık olduğunuzu gösterin. Ne olduğunu ve ne öğrendiğinizi düşünmek için zaman ayırın. Geri bildirimi birinin size verdiği bir hediye olarak görün. Hoşunuza gitmeyebilir, rahatsız edici olabilir ama yine de bir değeri var. Karşı tarafın size geri bildirim verme motivasyonu ne olursa olsun, kendiniz hakkında bir şeyler öğrenme fırsatı her zaman vardır.
  • Savunmayın. Eylemlerinizi açıklama veya mazeret bulma isteğinize karşı koyun. Kendinizi koruma moduna girip olanı savunmaya çalıştığınizda, kendinizi olabileceklere kapatıyorsunuz. Savunmama pratiği yapmak için her zaman diğer kişiye teşekkür etmeye çalışın. Zaman içindeki kalıpları (ve değişiklikleri) görebilmeniz için geri bildirimleri dikkatle değerlendirin.
  • Hem yalnız hem de başkalarıyla birlikte düşünün. Öğrenme, düşünmeye zaman ayırdığınızda, düşüncenizi sadece olanların ötesine geçirip olayların neden bu şekilde olduğunu sorduğunuz zaman gerçekleşir. Yansıma, sezgisel olanı yüzeye çıkarmaya ve gelecekte başvurmak üzere kilitlemeye yardımcı olur. O halde meşguliyetten bir adım uzaklaşın ve bir projeden, bir etkileşimden, yeni bir deneyimden neler öğrendiğinizi öğrenin. Şu anda neyin iyi çalışıp neyin çalışmadığı hakkında konuşun veya halihazırda olup bitenler hakkında bilgi verin. Sizin ve ilgili diğer kişilerin şu soruları sorarak değerlendirdiği eylem sonrası incelemeler yapın: Ne oldu? Neden bu şekilde oldu? Gelecekte başarıyı garantilemek için neyi durdurmalı/başlamalı/devam etmeliyiz? Deneyim sonucunda bilgi, beceri düzeyi, tutum, davranış veya değerlerde ne gibi değişiklikler ortaya çıktı?

 

  1. Uyarlayın ve Uygulayın.

Deneyimleriniz sayesinde gelişme ve bir şeyler öğrenme fırsatına sahip oldunuz. Zamanla, yeni ve zorlu durumlarda bu öğrendiklerinizi uygulama konusunda daha da iyi olacaksiniz.

 

  • Sezginize güvenmeyi öğrenin. Temel prensiplere ve kurallara odaklanın. Öğrenme çevikliği konusunda yüksek puan alan kişiler bize büyük ölçüde his ve esneklikle çalıştıklarını soylemektedir. Yeni bir şeyle karşılaştığınızda, durumla geçmişte yaptığınız şeyler arasındaki benzerlikleri arayın. Yeni zorlukları çerçevelemek için bu benzerliklerden yararlanın.
  • Fazla düşünmeyin. Baskı altındayken muhtemelen işleri hızlı bir şekilde halletme dürtüsünü hissediyorsunuz. İroniktir ki, bilinçli olarak zihninizde fikir ve çözüm aramak bizi hem başkalarının bilgeliğine hem de kendi deneyimlerimize kapatır. İlham çoğunlukla bilinçdışından gelir; buna açık olmak yeni fikirleri tetikleyebilir ve performansı güçlendirebilir. Esnek bir lider olun ve yeni alanlara girerken denemekten çekinmeyin.

 

Araştırmamız, öğrenmede çevik olan süper yıldızların bu 4 davranışa herkesten önemli ölçüde daha yüksek düzeyde beceri ve bağlılıkla katıldığını ve tekrar tekrar harika sonuçlar elde ettiğini buldu. (Bu yüzden sıklıkla büyük liderlerin harika öğrenenler olduğu söylenir.) Sonuçta, sürekli öğrenme ve uyum sağlama yeteneğiniz, günümüzün çalkantılı zamanlarında ve gelecekte ne kadar başarılı olacağınızı belirleyecektir. Öğrenme çevikliğinizi geliştirmeye yönelik ipuçlarımızı takip ederseniz deneyimlerinizden en iyi şekilde yararlanırsınız. Arayarak, anlamlandırarak, içselleştirerek ve uygulayarak daha fazlasını yapacak, daha fazlasını öğrenecek ve daha tatmin edici bir kariyere sahip olacaksınız.

Bir Sonraki Adımı Atmaya Hazır mısınız?

Öğrenme çevikliğinizi artırmaya yönelik bu ipuçlarını kuruluşunuzdaki diğer liderlerle paylaşın ve araştırma destekli modüllerimizi kullanarak liderleriniz için özelleştirilmiş bir öğrenme yolculuğuyla ekibinizin becerilerini artırın. Mevcut liderlik konuları arasında İletişim, Duygusal Zeka, Öğrenme Çevikliği, Anlamak için Dinlemek, Psikolojik Güvenlik ve daha fazlası yer alır.