İş yerinde beklenenden daha fazlasını mı yapıyorsunuz? Olası bir sorun gördüğünüzde bunu dile getiriyor musunuz? Ekibinizin nasıl daha iyi olabileceğini düşünmek sizi heyecanlandırıyor mu? Fikirlerinizi paylaşıyor musunuz yoksa kendinize mi saklıyorsunuz? Eğer daha fazlasını yapıyor ve konuşuyorsanız, iş yerinde inisiyatif almaya çalışan bir ekip üyesi olma yolundasınız demektir.

İnisiyatif nedir ve bunu almak ne anlama gelir? İnisiyatif almak, görevleri sadece bir listeyi tamamlamak için değil, iyi bir şekilde yerine getirmek için proaktif olarak düşünmek anlamına gelir. Size verilen temel görevlerde fazladan çaba göstermek, olası zorlukları düşünmek ve biri sizden istemeden işe koyulmak demektir. İnisiyatif almak, fırsatları fark etmek ve harekete geçmek demektir.

İnisiyatif almak için başka bir kelime “sahiplenmek” olabilir. Örneğin, BetterUp’ta “radikal sahiplenme” işimizden tamamen sorumlu olduğumuz ve işler yolunda gitmediğinde bundan öğrenmeye ve gelişmeye açık olduğumuz anlamına gelir.

Eğer işinden gurur duyan ve sorumluluk alan bir çalışansanız bu hem ekibinize, hem de kendi kariyer hedeflerinize fayda sağlayacaktır. Ayrıca işinizden çok daha fazla keyif almanız da muhtemel. 

İnisiyatif almada başarılı olmak için proaktif bir ekip üyesi olmalısınız. Proaktif bir ekip üyesini tanımlayan özelliklere bir göz atalım.

Bir ekip üyesini ne proaktif kılar?

  • Ekip hedeflerine ve kendi hedeflerine ulaşmak için motive durumdadır.
  • Eylem odaklıdır.
  • Başkalarıyla işbirliğine açıktır.
  • Düşünülmüş risklere ve sesini kullanmaya açıktır.
  • Karar almada yeteneklidir.
  • İşe ve ekibe karşı olumlu bir tutuma sahiptir.
  • Iletişimde Özgüvenlidir.
  • Sorumluluk sahibi ve yapıcı eleştirilere açıktır.

Neden inisiyatif almaya önem vermeliyim?

Eğer pozisyonunuzun gerektirdiği tüm görevleri yerine getiriyorsanız, neden daha fazlasını üstlenmek gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. İşte tam bu noktada, düşüncenizi biraz yeniden yapılandırmak gerekebilir. İşleri halletmek için inisiyatif almayı düşündüğünüzde, bunu iş yükünüzü artırmak olarak düşünmeyin. 

Bunu, daha değerli ve ilgili hale gelmek ve kendinizi gelişmeye açık şekilde konumlandırmak olarak düşünün. İşinize bağlı olarak, bunu önemli bir sonucu elde etmek olarak da düşünebilirsiniz. 

Kendinizi değerli bir ekip üyesi olarak kanıtlamanın yanı sıra, inisiyatif almak sizi ve işinizi birçok olumlu şekilde etkileyebilir. 

Etkiniz iş yerinizin ötesine de ulaşır. İşte inisiyatif almanız için başlıca nedenlere bir göz atın ve bunları denediğinizi hayal edin. 

  • Rakipleriniz arasında öne çıkmanızı sağlar.
  • Profesyonel ve kişisel hayatınızda özgüveninizi artırır. 
  • Terfi alma ve kariyerinizi geliştirme ihtimalini artırır. 
  • Ekip üyelerinizle olan ilişkinizi güçlendirir. 
  • Sorun çözmede yardımcı olur. 
  • Sizin ve iş yerinizin mutluluğunu ve işten aldığınız keyfi artırır. 
  • Daha iyi eleştirel düşünme ve sorun çözme becerileri oluşturur.

İş yerinde inisiyatif almak için ne zaman doğru zaman?

İnisiyatif almak için birçok fırsatla karşılaşsanız da, zamanlamanızı seçerken akıllıca davranın. Daha etkili olma olasılığınız ve deneyimden ders çıkarma alanınız olması için en iyi ne zaman konuşabileceğinizi ve harekete geçebileceğinizi düşünün.

Yapmanız gereken görevlerde ustalaştığınızda

Asıl rolünüzde inisiyatif almak süperdir – her zaman gelişme ve yeni fikirler için alan vardır. Ancak, inisiyatifi fazla ileri götürmeden önce temel işinizi anladığınızdan ve iyi yaptığınızdan emin olun. 

Altından kalkabileceğinizden emin değilseniz kaldırabileceğinizden fazlasını üstlenmek asla iyi bir fikir değildir. Unutmayın, her bir çalışan, daha fazlasını üstlenmeden önce belirli görevleri tamamlamaktan sorumludur. 

Kendi akışınızın sabit sorumluluklarını tamamladıktan sonra, diğer görevlerde inisiyatif almak için ilgi ve heyecan duyduğunuz alanları aramaya başlayın. Unutmayın, temel görevlerinizde bile neredeyse her zaman daha fazla inisiyatif almak için alan vardır. 

Her gün görevlerinizi ne kadar verimli bir şekilde çalıştığınızı ve tamamladığınızı düşünün. Eğer su üstünde kalmaktan çok boğuluyormuş gibi hissediyorsanız, diğer görevleri üstlenmek için kolları sıvamadan önce temel becerilerinize ve uygulamalarınıza odaklanın.

İş yerinde bir sorun gördüğünüzde

Çalışma ortamınızda işbirlikçi olmanın faydalarından biri, sorun çözmeye yardımcı olmak için daha fazla zihinden faydalanabilmektir. Bir yol işe yaramıyorsa ve bunu nasıl düzelteceğinize dair fikirleriniz varsa, inisiyatif almak ekibinize yardımcı olabilir. Kesin olarak “bilmeniz” veya her zaman haklı olmanız gerekmez. Fikirlerinizi sunun. Başkalarının fikirlerinizi geliştirmesine ve uyarlamasına açık olun. Kendi fikriniz olmasa bile bir çözümü yönlendirmeye kendinizi adayın.

İnisiyatif almak illa soruların cevabını bilmek anlamına gelmez, ancak aksiyon almayı gerektirir. Ekip arkadaşlarınız sizi güvenilir, işbirlikçi, verici ve göstermeyip yapan bir çalışma arkadaşı olarak kabul edecektir.

Otoritenizin ve tecrübenizin sınırlarını anladığınızda

İnisiyatif almak adına harekete geçmeden önce, buna yetkiniz olup olmadığını düşünün. Bazı kararlar, önemli bir etkiye sahip olacaksa, bir yöneticinin iznini gerektirebilir. Diğerlerinde ise, şirket içinde ilgili uzmanlığa sahip kişilerle danışmanın faydasını göreceksiniz.

Bir görev belirli bir beceri veya yetki seviyesini gerektiriyorsa, bunu yapabilecek durumda olduğunuzdan emin olmanız gerekir.

Ayrıca, kullanmayı bilmediğiniz ekipmanları kullanırken güvenliğinizi ön planda tutmalısınız. Yardım veya açıklama istemek, inisiyatif almanın bir parçasıdır ve her şeyi kendi başınıza yapabileceğinizi varsaymaktan daha iyidir.

En ideal senaryoda yöneticiniz veya üstünüz size yol gösterir ve yönergeler sağlar ki şirket için en önemli noktaları ve hangi karar veya eylemlerin tartışmaya kapalı olduğunu bilesiniz.

Kendinizi iyi hissediyorsanız

Fazladan inisiyatif almak, sizi konfor alanınızın ötesine taşıyabilir ve tutku veya hırsınıza dokunarak kendinizi tükenmiş veya tükenmeye yakın hissetmenize neden olabilir. Yeterli aksiyon aldığınızı fark etmek önemlidir. Uzun bir iş gününden sonra yorgun ve dinlenmeye hazır olabilirsiniz. Daha fazla zorlamak, sizi tükenmiş halde bırakabilir ve işinizi kötü yapmanıza neden olabilir. 

Farklı projeleri üstlenmeden önce vücudunuzu ve enerji seviyenizi dinleyin. Bir fırsata hayır demek ya da bir şeyi yarının yapılacaklar listesine planlamak zorunda kalsanız bile, bu fazla çalışıp yetersiz sonuçlar teslim etmekten daha iyidir.

İş yerinde inisiyatif almanın 10 yolu

Bazen, iş yerinde nasıl inisiyatif alacağınız bariz şekilde önünüzdedir. İş yerinde proaktif ve işbirlikçi olma fırsatları tam karşınızda olabilir. Patronunuz, birinin bir göreve yardım etmesini veya bir şeyi başarmasını umduğunu belirtebilir. 

Diğer zamanlarda, iş yerinizde biraz daha bakmanız gerekebilir. İşte iş yerinde proaktif bir çalışan olup inisiyatif almanın 10 yolu:

  1. Fikirlerinizi dillendirin.
  2. Meraklı olun ve etrafınızdaki işler hakkında bilgi edinin.
  3. İş yerinizde geliştirilebilecekler için bir fırsat bulun.
  4. Fark ettiğiniz herhangi bir sorunu duyurun.
  5. Biri yardıma ihtiyaç duyduğunda yardımına koşun ve ekip ilerlemesi hakkında sorular sorun.
  6. Yeni çalışanların eğitiminde yardımcı olmayı teklif edin.
  7. Çalışma arkadaşlarınızı tanımak için çaba gösterin.
  8. Kafanız karıştığında aydınlatılmayı isteyin.
  9. Ekip toplantılarında sesinizi çıkarın.
  10. İşiniz hakkında yapıcı eleştiri ve geri bildirim isteyin.

İnisiyatif eksikliğine ne sebep olur ve nasıl aşılır?

İnsanlar içten ve dıştan pek çok farklı faktör nedeniyle inisiyatif almayabilir. Bunların çoğu bir şekilde çözülür veya aşılabilir.

İnisiyatif eksikliği için iç sebepler

Birileri işyerine yeni gelmişse olan düzene müdahale etmek istemeyebilir. Seslerini çıkarmaktan, yanlış bir şey söylemekten, kendinden şüphe etmekten ve özgüven yetmezliğinden ötürü çekinebilirler. Tecrübeli çalışanlar bile öne çıkacak kadar bilgi sahibi olmadıklarını düşünebilir..

Ekip üyeleri aynı zamanda inisiyatif almayı fazladan iş olarak görüp faydalarına ilgi duymayabilirler. Proaktif bir ekip üyesi olmaktan kaçınıyorsanız kendinize bunun nedenini sorun. Yapabildiğiniz zaman -sonuçlarından dolayı olsun, kişisel kariyer avantajlarından dolayı olsun- sizin için önemli ve amacına uygun katkılarda bulunmaya çalışın. 

İnisiyatif eksikliği için dış sebepler

Çalıştığınız ortam ve çevreniz ne kadar proaktif olduğunuzu etkileyebilir. Sürekli şikayet eden ve takım arkadaşlarına karşı saygı ve takdir hissetmeyen insanlar, inisiyatif almayı engelleyebilirler. Eğer kimsede takım ruhu yoksa veya işlerinin uzun vadeli vizyonuna sahip değillerse, insanları proaktif olmaya teşvik etmek daha zor olabilir.

Bazen, üstleriniz daha çok çalışma isteğiniz veya büyümek ve başarılı olma arzunuz karşısında tehdit altında hissedebilir veya bundan hoşnut olmayabilir. Unutmayın ki, bu sizin sorumluluğunuz değil. Başkalarının sizi başarılı görmesini istememesi nedeniyle büyüme fırsatlarınızı engellememelisiniz. Şu anki sorumluluklarınızı beklenildiği gibi yerine getirdiğinizden emin olmak için dürüstçe kendinizi kontrol etmek yararlı olabilir.

İnisiyatif eksikliği nasıl aşılır?

İnisiyatif almanızı engelleyen sebepler ne olursa olsun, bunların üstesinden gelebilirsiniz. Geliştirmek istediğiniz diğer engeller veya yönler gibi, bu da zaman ve çaba gerektirir. Birkaç güvenilir iş arkadaşınızdan veya hatta iş dışındaki arkadaşlarınızdan yorum (ve yeni şeyler denemek için manevi destek) isteyin. Bir koç veya akıl hocasından (mentör) objektif rehberlik de yardımcı olabilir.

İnisiyatif almak her zaman tek başınıza hareket etmek veya sahne ışıkları üzerinize çekmek anlamına gelmez. Yalnızca ilk adımları atmaya istekli olmak anlamına gelir.

  • İçsel Engeller: Tamamen özgüven ve deneyim kazanmak ve sesinizi bulmakla ilgilidir. İş yerinizde sunabileceğiniz yararlı beceriler ve bakış açılarına sahipsiniz. Kafanız karıştığında soru sormak sizi kötü veya tembel göstermez. Tam tersine, aktif olduğunuzu ve takım oyuncusu olmaya istekli olduğunuzu ve zorlukları aşmaya çalıştığınızı gösterir.
  • Dışsal Engeller: Özgüveninizi kullanarak sesinizi duyurun ve liderlik etmeye istekli olun. Bir ekip üyesi veya yönetici size engel oluşturuyor gibi görünüyorsa veya sizi aşağılıyorsa, bununla başa çıkmanız gerekmektedir.

Daha büyük bir resmi gördükleri veya sizi yönlendirmek istedikleri için mi planınızı durduruyorlar, bunu düşünün. Eğer durum böyleyse yorumlarını dinleyin veya çalışmalarınıza onları dahil edin. Eğer inisiyatif almanızın hoş karşılanmadığı veya değer verilmediği bir ortamda buluyorsanız, bir sonraki kariyer adımınıza odaklanın. Yeni kariyer planları yapmaktan ve liderlik becerileri de dahil olmak üzere yeni beceriler öğrenmekten utanmamalısınız.

Yolunuzu çizerken

Kimse size anında başarıyı gümüş tepside sunmayacak. Kendinize yardımınız dokunacak her şekilde proaktif olmayı öğrenmek size düşüyor. Buna kendinize karşı nazik olmak ve bir gün içerisinde ne kadarını kaldırabileceğinizi bilmek de dahil.

Madeline Miles

13 Ocak 2022

Kaynak: https://www.betterup.com/blog/taking-initiative